Imeline tordike, mis ei taha küpseda, vaid valmib hoopis jahedas seistes. Retsept on kohandatud Postimehe nädalalõpulisast, kohandamine tähendab siinkohal katte koguse suurendamist. Nii kreemine, mõnus, toitev ja šokolaadine, mmmm... Ja valmib väga lihtsalt.
Vaja
põhjaks:
100-150g võid
3-4sl kakaod
200-300g küpsiseid, olenevalt kui paksu põhja tahad.
katteks:
200g tumedat šokolaadi
75-100g suhkrut
400g kohupiima
200g vahukoort.
Põhjaks sulata või ning sega purustatud küpsite ja kakaoga, suru vormi ja pane jahedasse, kuni valmib kate: šoks sulata, vahukoor vahusta suhkruga, siis mikserda šokolaad kohupiimaga kokku, lisa õrnalt segades vahukoor ja kalla põhjale. Sügavkülmas tahkub tunniga, niisama jahedas peaks see kirjade järgi olema 4-5 tundi.
No comments:
Post a Comment