4.4.20

Imeline kreemine vegan šokolaadikook

Maitsev kook hämmastavalt lihtsal moel. Kook jääb seest mahlane ja vetruv, pealt krõbe. Kreem on lihtsalt suussulav ja kokkuvõttes on tulemus toitev ja küllastav. Suhkrut võib rohkem panna, aga pole absoluutselt vajalik. Sest kookose osalus annab niigi kerge lääge puudutuse kõigele, kuhu sattub.

Vaja
Põhi:
225g jahu
110g suhkrut
1tl soodat
3sl kakaod
0,5tl soola
2,5dl vett
0,75dl õli
0,5tl äädikat (aga sobib ka näputäis sidrunhapet)
Kate:
1 purk kookoskoort e kreemi (coconut cream - külmkapis seisnud)
175g mõrušokolaadi

Kuivained kausis segada, märgained juurde ja siis 30 mintsa ahjus 200 kraadiga. Kooki tuleb jahutada, nii et varu kannatust.
Sulata veevannil šokolaad. Ja jahuta. Ideaalis toatemperatuurile, aga kui nii kaua ei jaksa oodata, siis vähemalt nii, et päris tuline pole. Samal ajal eralda kookoskoorepurgist tahke osa ja mikserda vahule. Sega jahtunud sulašokolaad sinna sekka ja kanna koogile. Viitsimise korral lõika kook pooleks, pane väike kiht vahele ja siis ülejäänu peale, nii jääb veel fäänssim.


No comments: