Näitlejate kokaraamatusse, mille 8 aastat tagasi sünnipäevaks sain, on Evelin Pange poolt lisatud kringliretsept. juhtumisi sai sellest kohe meie pere traditsiooniline jõuluküpsetis, ema iga aasta küpsetab. aga et seda ei juhtu sagedamini, kui kord aastas, läheb retsept meelest ja vajab iga jõul ülevaatamist. nüüd, kus kokaraamat on minuga Peedult lahkunud, on see aga raskendatud. vist juba paar aastat järjest on pidanud mu kallis mees (kes viimase võimaluseni jõulumekast hoidudes kodus redutab) pidanud nii koostisosad kui valmistamisõpetuse telefoni teel kannatlikult ette lugema, mina aga üles kirjutama. no more! siia saab ta nüüd kirja ja edaspidi on ta kättesaadav alati, iga päev, iga kell. interneti olemasolul muidugi...
700 g jahu
200 g võid
2 sl suhkrut
soola
50 g pärmi
rosinaid
200 ml piima
3 muna
Või sulata piimas, samuti suhkur ja sool. Pärm lahusta vähese sooja veega. Sõtku tainas ja lase kerkida.
Kreem:
200 g tuhksuhkrut
150 g võid
1 sidruni riivitud koor
vanilliin
Vahusta koos suhkur ja toasoe või. Lisa riivitud sidrunikoor ja vanilliin.
Kerkinud tainas jaga kaheks. Rulli mõlemad tükid piklikuks ja õhukeseks. Määri peale kreem ja puista rosinad. Keera tainast rullid - nagu teeksid rullbiskviiti. Põimi kringliks. Lase veel pannil kerkida. Pealt määri munaga ja küpseta 175 kraadi juures, kuni kringel on kuldkollane (NB! mitte rohkem, muidu võib kringel kuivaks jääda!) Jahtunult puista üle tuhksuhkruga.
No comments:
Post a Comment